SZEMÉLYI EDZÉS

Miért fontos?
Azért, mert olyan szakember kezei alatt dolgozhatsz, aki az állapotfelméréseknek és folyamatos fejlődés nyomon követésnek köszönhetően ismeri tested és szervezeted teljesítőképességét, így az elérendő célnak megfelelően alakítja ki a számodra legoptimálisabb edzéstervet, életmódot. A személyi edző megtanít a gyakorlatsorok helyes és biztonságos elvégzésére, valamint összeállítja és levezényli a leghatékonyabb edzésprogramot.


Kiknek ajánlott?
Mindenkinek, akinek segítségre van szüksége, legyen szó kezdőről, újrakezdőről, rehabilitálandó, sérüléséből felépülni kívánó személyről, fogyni vágyóról, versenysportolóról. Mindazoknak, akik egy igényes környezetben, folyamatos, dokumentált kontroll alatt speciális edzéseszközök által szeretnék elérni céljaikat.

 

A SZEMÉLYI EDZÉS MENETE

 

1. Állapotfelmérés

 • Konzultáció - életmód felmérés
 • Komplex INBODY testösszetétel mérés (Szegmentált vizsgálattal)

  Nem elégszünk meg a mérleg adta adatokkal. Egy mélyreható, részletes, testtájakra bontott elemzés végzünk el, hogy többek között feltérképezzük a tested alkotórészeit, azok arányát és eloszlását. Az Inbody orvostechnikai műszerét alkalmazzuk, amely kényelmes, gyors mérést és a lehető legpontosabb adatokat biztosítja. Rámutat a túlsúly és a rendellenes testösszetételből adódó egészségügyi kockázatokat.

 • Dietetikai vizsgálat
 • Vérnyomás mérés
 • Vér O2 szint mérés
 • ​Állóképességi felmérés (Szívfrekvencia alapú fittségi tesztek, relaxációs tesztek nyugalmi vizsgálatokkal)   

  Tesztjeinket a Polar pulzusdiagnosztikai műszereinek használatával végezzük el. A felmérés nyugalmi és terheléses vizsgálatokból áll. A nyugalmi vizsgálatok során feltérképezzük az éppen aktuális fittségi mutatóidat és a szervezeted maximális oxigén felvevő képességét (VO2max). A terheléses vizsgálatok során egy számítógépes szoftver alapján állapítjuk meg a szíved terhelésre adott reakcióit és az egyedi pulzuszónáidat.

 • Pulzus zóna beállítás
  A Polar szívfrekvencia alapú eszközrendszerének segítségével egy könnyed mozgásos teszt során megállapítjuk a pulzus zónáidat, amely alapján a későbbi edzéseid intenzitását az edzéscéljaidnak megfelelően állítjuk össze.

   


2. Konzultáció edzésterv, életviteli tanácsadás táplálkozási tervvel, célok meghatározása


A személyes konzultáció során felmérjük az életviteli sajátosságaidat, összevetjük az állapotfelmérés eredményeit és a kitűzött célokat, majd kialakítjuk a számodra legmegfelelőbb egészségmegőrző-, illetve mozgásprogramot. A továbbiakban összeállítjuk a személyre szabott életmód és táplálkozási tervedet. Létrehozzuk saját mappádat, amely bármikor visszanézhető és tartalmazza az állapotfelmérések, illetve az edzések folyamatos dokumentációját.

 


3. Training – betanítás, a helyes technikák és az eszközök biztonságos használatának elsajátítása
Mielőtt megkezdenénk az edzésszakaszt és nekiállnánk az érdemi munkának, megmutatjuk és megtanítjuk az adott gyakorlatsorozatok helyes elvégzésének és az eszközök leghatékonyabb használatának módját. A foglalkozásokat mindig úgy állítjuk össze, hogy a nem mindennapi eszközparkunk segítségével egy percig se unatkozzál!


 

4. Edzésszakasz megkezdése


 
Az edzéstervet szakaszokra, kis elérendő célokra bontjuk és így haladunk lépésről lépésre. Ne feledd, személyi edzőink szakmai tapasztalatukkal folyamatosan melletted állnak és motiválnak az eredményeid elérésében.


 

5. Kontroll tesztek és állapotfelmérés (6-8 héten)
A 6-8. héttől tested egy új szintre lép. Mind erőben, állóképességben, valamint tápanyag felhasználásban és testösszetételben pozitív változásokra számíthatsz. Ekkor megismételjük az állapotfelméréseket és a teszteket, majd az új adatok tudatában alakítjuk ki a következő célokat, edzésciklusokat és az életmódtervet.