TÁPLÁLKOZÁS TANÁCSADÁS


Ha leadnád a felesleget, ha szeretnél magadra nagyobb izomtömeget, ha szeretnél energikusabb lenni vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha táplálkozásod az egészségedet szolgálná, mi maximális szakmai felkészültséggel állunk rendelkezésedre!
 
A helyes táplálkozás az egyik legfontosabb alapfeltétele a jó egészségnek, a magas energiaszintnek, a teljesítőképességnek és az ideális testsúlynak. Ha testünk nem azt kapja, amire szüksége van, akkor felléphet energiahiány, passzivitás, rossz közérzet, túlsúly, akut vagy krónikus megbetegedés a szervezetben.
 
A  M É R É S  T A R T A L M A
  • ​Konzultáció (jelenlegi táplálkozási szokások és életmód feltérképezése, anamnézis felvétel, kalóriaigény kiszámátása az adott céloknak megfelelően, testösszetétel mérés Inbody géppel)
  • Eredmények kiértékelése, tanácsadás szóban és írásos formában is
  • Személyre szabott 1 hetes mintaétrend készítése receptekkel 
  • Folyamatos utánkövetés és 6 hét elteltével visszamérés 

 
M I R E  K É S Z Ü L J  F E L  E L Ő Z E T E S E N?

Táplálkozási napló​

Célom, hogy a személyre szabott étrend valóban az életmódváltást és a sikereidet szolgálja, ezért az elején egy étkezési naplót fogok kérni Tőled, amit egy héten keresztül kell vezetned. Erre azért van szükség, hogy megismerjem a jelenlegi táplálkozási szokásaidat és az életmódot, amit jelenleg követsz, hiszen ez az alapja a jelenlegi egészségügyi és testi állapotodnak. Ebben a naplóban le kell írnod napi szinten az étkezéseidet, mit ettél reggelire, ebédre, vacsorára, ha van köztes étkezés, természetesen azt is, illetve a folyadékbevitelt. Minden elfogyasztott ételt, italt, nassolást, táplálékkiegészítőt, gyógyszert. Ez nagyon fontos, hiszen enélkül én sem tudok valós alapokra építeni! Emellett írnod kell, hogy milyen hatással volt rád az elfogyasztott étel: energizált e, vagy épp ellenkezőleg, beütött a kajakóma tőle. Lépett e fel puffadás, hasfájás esetleg hasmenés. Továbbá érdemes azt is feljegyezned, hogyan aludtál aznap. Ha vannak laboreredményeid, ételintolerancia, ételallergia vizsgálati eredményeid, ezeket is mindenképp ismertesd velem, hogy a lehető legtöbb információ álljon rendelkezésemre az étrended elkészítésekor. 

 

Konzultáció
A személyes konzultáció során az első dolog, ami történni fog az anamnézis felvétel, mely során a szükséges információkat megosztod velem magadról, részletesen átbeszéljük a jelenlegi táplálkozási szokásaid és az életmódod, valamint kiszámoljuk a kalóriaigényed az adott céloknak megfelelően. Ezt követően mérések következnek (centiméter, testösszetétel mérés Inbody géppel), melynek eredményeit ki is értékeljük helyben. Részletesen átbeszéljük az életmódváltáshoz szükséges lépéseket és alapelveket, amiket követned kell. A tanácsadás követően elkészítem számodra a megfelelő étrendet, melyet kérlek szigorúan tarts be. Ne feledd, ezek mind a Te céljaidat és az egészségedet szolgálják, butaság lenne önmagadat becsapni! 
 

Utánkövetés​

A tanácsadással és az étrenddel nem zárult le a közös munka. Tudom, hogy milyen nehéz belekezdeni teljesen új életmódba, a megszokott, berögzött szokásainkon felülemelkedni és kialakítani az egészséges életvitelünket. Ha kérdésed merülne fel, inkább kérdezz, ha valamiben bizonytalan vagy, azért vagyok, hogy segítsek ezen az új úton. Emellett 6 hét elteltével ismét személyesen konzultálunk, amikor is részletesen be kell számolnod az új táplálkozási szokásaidról, beszámolsz a közérzetedről, a tapasztalataidról. Megvitatjuk, hogy sikerült az elmúlt pár hét, és ha szükséges, változtatunk az étrendeden.